• Facebook
  • lkih.halland

Kontakta kundtjänst

E-post: kundtjanst@lkih.se

Telefon: 0793-19 54 54

Telefontid

Mån-Fre  8.00-16.00

Lör-Sön  Stängt

logga03.png

© 2019 av Livsmedelskonsulten i Halland

VÅR VISION

Vi ska göra Halland till en region där det är självklart för konsumenten att få mat som är klimatkompenserad, säker och tillförlitlig.

VÅR MISSION

Vi ger förutsättningar till livsmedelsföretag att skapa en klimatsmart, tillförlitlig och säker verksamhet för att ge trygghet till konsumenten.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi ger råd för att förbättra livsmedelsverksamheters matsäkerhet och miljöarbete med fokus på livsmedel, matsvinn och energi. Det bidrar till att verksamheten sparar pengar och blir mer klimatsmart, samtidigt som konsumenten får en trygg matupplevelse i hållbarhetens tecken. Vår rådgivning sker genom personliga möten och på distans.

 

Utöver vår viktiga rådgivning erbjuder vi en mängd andra tjänster som du kan läsa mer om under "Livsmedel", "Matsvinn" och "Energi".

FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET

Allt startade i början av 2000-talet när Marcus Lennartsson, grundaren av Livsmedelskonsulten i Halland (LKIH), gick på restaurangskolan i Lidköping. Hans intresse för mat blev stort, vilket märktes på hans glöd och passion för kockyrket.

När han arbetade som kock på en rad olika restauranger kände Marcus att han ville göra en större samhällsnytta inom livsmedelsbranschen. Då fick han nyss om att det fanns en miljö- och hälsoskyddsutbildning på högskolan i Halmstad som han sökte och kom in på.

 

När han var klar med sin treåriga utbildning på högskolan fick han jobb direkt som miljö- och hälsoskyddsinspektör i livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen i Halmstads kommun. 

Det var fler saker Marcus öppnade ögonen för under sina 8 år som inspektör. Som att livsmedelsproduktionen i Halland är helt fantastisk eftersom allt finns där. Kött, fisk, skaldjur, grönsaker, bär, frukt, honung, mejeriprodukter och mycket mer. Det finns en tradition att ta vara på det som är närodlat och ekologiskt, men också en utmaning att verka för att minska matsvinn och energiförbrukningen. Marcus kände att det saknades någon på konsultmarknaden som kunde hjälpa till med dessa utmaningar i samband med livsmedelskonsultation. Det gjorde att han startade LKIH under 2019.

 

Resan fortsätter och tillsammans kan vi skapa hållbar matglädje i Halland!

MARCUS LENNARTSSON

Grundare & ägare